my BIGGEST current dilemma

My life

As I cycled my way home today, I’ve been constantly thinking about a huge dilemma I have.. It would mean the world to me if you could comment in the comment box below, telling me your opinion about it, anonymously or not.

First some thing you need to know about me:
I’m the kind of girl that wants to be more than just good in everything I start voluntarily. For example: My twitter account. I created my twitter account in 2009 I think? Firstly, to try to get in touch with Justin Bieber. I know this sounds stupid and unrealistic, but I’m a really dedicated belieber if you didn’t know yet. Many people probably think “Yeah right, as if you think you can actually get in touch with him”. All I want to say to those people is “Never Say Never”, because guess what? He followed me. It’s not exactly the same as getting in touch with him, but he DID notice me. I’m really thankful for that and I know that there are many girls who would love to be me, because he hasn’t noticed them yet. But after this (in my eyes) ‘miracle’, my goal on twitter changed. It wasn’t about getting noticed anymore, nor about supporting Justin.. It was about getting a huge amount of followers. I did pretty much everything to reach a huge amount by doing retweets for retweets, 5 followers for 5 followers up to 50 followers for 50 followers. (if you don’t know what this means: It’s getting someone 5-50 followers for 5-50 followers in return, that he or she will gain you by giving you shoutouts and stuff like that) My number of followers is currently 10,673. Unfortunately I lost 300+ followers by not tweeting, because I just don’t have enough time for that, but oh well, it’s still a huge amount right? All, simply because I wanted to be really good in twitter/tweeting..

Same story goes for my tumblr account: Firstly to express my passion for fashion, but later on, it was all about the follower amount. And I can tell you, I’m pretty good in gaining followers to be honest. Current number of followers: 6,881 since october 2010.

I did work hard for those accounts, but still, was it a waist of time or was it all worth it? I actually have no idea..

I started this blog november the first. About 300 people click on my blog every day, and I don’t even know why, because I’m not even that good. I really really do like blogging here, and above of  that, it’s also good for my english, right? I’m just scared that it will become just like all the other accounts I run. The only reason why I still go on tumblr and twitter is because I dislike getting unfollowers. It feels as if someone screams in my face that I’m just a piece of crap..

When I’m older, I want to become a doctor. There’s nothing else I want more.. It’s hard to study medicines in my country, unless your average grade is an 8. Unfortunately mine is approximately a 6. Not because I can’t get higher grades, but because I don’t spend enough time studying. I spend my time to go on tumblr and twitter, to write posts for my blog and to take photographs. I spend my time to eat, eat a lot and then sit down and think, regretting everything I put in my mouth. I spend my time to talk with friends and look at people’s profiles on Facebook, to watch TV and to play hockey, because thats what I like doing. And even though I’m already super busy with all these things I want to do more, but I just don’t have the time for those activities. I’m scared that all these unimportant things, comparing to school, will take over my life, more than they already did. But on the other hand, I really like doing them..

I just got a job in a restaurant, which will take time and other than that, I want to get an gym membership.

You’re probably thinking:  “Well, just quit tumblr and twitter and focus more on school”. But that would hurt me as well. I will get tons of unfollowers, something that seems nothing to you, means a lot to me. I’ve spend days trying to gain more and I could lose all of it by not logging in anymore. There’s also not such a thing as going on less.. I know that I’m not able to stop when half an hour is over. I’ll stop when I think I did enough for that account that day. Should I quit blogging? or give away my tumblr account? Or just not post anything on tumblr and tweet on twitter anymore and try to deal with the fact that I will get tons of unfollowers, which meant that I’ve waisted the last couple of years? Or only stop one of the websites I’ve got an account on?

If I’ll decide to quit blogging on wordpress, then it will be after the giveaway, don’t worry about that. Just please, tell me what you think! Please

I know that this is a problem only I deal with, but it would mean the world if you helped me or gave me advise.

 

5 thoughts on “my BIGGEST current dilemma

 1. Prioriteiten stellen! Als medicijnen studeren echt je droom is, zal dat voor alles moeten gaan. En ik snap dat t heel erg is om followers te verliezen, maar er zit maar 24 uur in een dag. En ik herken het heel erg hoor, dat gevoel. Maar ik denk dat je toekomst iets belangrijker is dan het aantal followers. Het is alleen maar een nummer hè? :)

  Verder moet je je wel realiseren dat het helemaal niet erg is om leuke dingen te doen, dus je kan ook voor 1 ding kiezen om dat bij te houden ipv én Tumblr én Twitter én je blog. En je hobby’s moet je altijd blijven houden natuurlijk :)

  Gewoon je tijd wat beter verdelen, plannen, jezelf belonen als je hard heb geleerd etc. Ik weet zeker dat je het kan, succes!

  Like

 2. Lieve Lishen,
  Ik herken je probleem haha, zelf heb ik ook last van het social-media virus. Want ja, ik lig hier nu in bed op mijn laptop jou blog te lezen in plaats van mijn Nederlands en Biologie boeken te bestuderen die naast me liggen en dat nog om 12u snachts aangezien ik de hele dag al youtube filmpjes heb zitten kijken…… Lang leve afleiding tijdens de proefwerkweek…
  Zelf ben ik een trouwe follower van je op tumblr en ik had die nieteens gevonden via een shout-out of zoiets! Je post superleuke plaatjes en daarom ben ik je gaan volgen! En sowieso moet je niet denken dat als mensen je unfollowen je super oninteressant bent, waarschijnlijk zijn het gewoon kinderen die interessant willen lijken doordat ze meer volgers hebben dan dat ze zelf volgen, dus als je hen niet terugvolgt ze je weer unfollowen.
  Iets wat ik dus TOTAAL niet snap! Denk maar eens zo: Wat heb je liever? Veel mensen die je followen, maar je tweets/post nieteens zien en vooral aan zichzelf denken omdat ze ‘populair’ willen lijken, of een kleiner aantal mensen die je followen omdat ze je tweets/posts interessant en leuk vinden (zoals mij! Wat betreft tumblr en je blog). Deze mensen zal het ook geen reet boeien als je eventjes niet tweet of post omdat je moet leren voor school, want ze weten dat als je eenmaal in je vrije tijd weer wat tweet of post, je weer iets leuks erop zal zetten.
  Zelf doe ik nu Gymnasium 4 en heb de laatste tijd nauwelijks meer tijd om op tumblr te zitten, maar daar tegenover staat wel dat ik dit jaar (tot nu toe) een 7,8 gemiddeld sta in plaats van een 6,4. Vorig jaar kon ik me niet voorstellen dat ik minder dan een uur per dag op tumblr en twitter zou zitten, maar eerlijk gezegd is dat veranderd zodra ik een tijdje geen wifi meer had in de vakantie (stomme verbinding!!!). Achteraf gezien was het best fijn dat mijn wifi dood was, ik had veel meer tijd voor andere dingen en dat gaf me een soort rust waardoor ik me nu beter kan focussen dan vorig jaar.
  Als ik je goed snap dan werken die followers op twitter en tumblr bij jou als een soort voldoening en hoe meer followers je krijgt, hoe meer voldoening je krijgt. Maar als het aantal afneemt dan wil je die voldoening terug, waardoor je nóg langer je best doet om nóg meer followers te krijgen. Is dat echt belangrijker dan je ‘levensdoel’ om medicijnen te studeren waar te maken? Ik bedoel: Stel je bent volwassen en hebt kinderen (samen met je vriend natuurlijk, want jullie zijn echt een leuk koppel!), wat vertel je hun dan liever? Hoeveel followers je had toen je 16 was? Of hoe erg je je best had gedaan om bij de studie medicijnen binnen te komen en het je ook nog eens was gelukt! :)
  Ik zou twitter en tumblr wat minderen, ookal kost het veel moeite, omdat deze het meeste tijd vergen omdat je constant moet blijven posten en tweeten. Deze blog zou ik sowieso blijven houden, want schrijven kan je helpen om je te ontladen als je ergens mee zit, zoals nu, en het maakt niet zoveel uit als je paar dagen niks post, want dan doe je gewoon 1 keer een wat langere post met wat je die week allemaal gedaan hebt. En followers die écht je blog interessant vinden, zal dat echt helemaal niks uitmaken!

  Ik ga maar eens leren haha, sorry voor de lange reactie, ik vond gewoon dat ik dit moest vertellen en ik ben niet altijd in staat om iets ‘kort en bondig’ te vertellen…
  Ik hoop dat je uit je dilemma komt!

  xoxo Nilda

  Like

 3. It’s a big step to delete your tumblr account, since you’ve been working on reblogging nice pictures and gaining followers for a long time. Maybe you should come on Tumblr when you have time, and set up q’s for the times you’re very busy and really need to focus on school (when you have exams par example). Like that you might be able to get your grades up. Or you can look for someone you trust to keep your blog active?
  Or maybe you should choose between tumblr and twitter, delete one of them. So you don’t lose it all and still have something to do in your free time, yet don’t get too distracted during busy times.

  No matter what you choose, remember that you have a good “balance” between school and free time.

  xxx

  Like

 4. I dont think you should delete your account the amount of followers you have shouldnt matter to you because you got a tumblr to share what you like not to maintain your followers also i think that if something was really important to you you would make time for it regardless there should be no excuse(not saying that your making excuses) but i have a lot on my plate too but trying to divide your time is not something to stress over ultimately whats most important shoul be #1a and let everything else follow

  Like

What do you think?

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s